> > |
Italiaanse Lasagne Bolognese
Zelf toevoegen:
- 300 g gehakt
- 250 g Italiaanse groentemix
- 400 ml melk
- 100 g geraspte kaas
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190°C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de groentemix toe en bak deze ca. 3 min. mee.
- Voeg de sausmix toe en vervolgens 400 ml melk en 250 ml water. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat ca. 3 min. zachtjes koken.
- Neem een ingevette ovenschaal, bedek de bodem met een laagje saus en leg hier een laag lasagnebladen op. Herhaal dit tot de lasagnebladen op zijn en eindig met een laagje saus.
- Laat de lasagne in ca. 35 - 40 min. goudbruin worden in het midden van de oven.
Italiaanse Lasagnette Napoletan
Zelf toevoegen:
- 300 g gehakt
- 250 g Italiaanse groentemix
- 1 komkommer
- 400 ml melk
- Olie
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190°C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de groentemix toe en bak ca. 3 min. mee.
- Voeg de sausmix, 400 ml melk en 300 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat ca. 2 min. zachtjes koken.
- Voeg de mini-lasagnebladen toe en giet het mengsel in een ingevette ovenschaal. Bak de Lasagnette gedurende 35-40 minuten goudbruin.
- Snij ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng de dressingmix met 3 el olie en 3 el water en roer dit door de komkommerschijfjes. Serveer de Lasagnette en de salade apart.
Mexicaanse Enchillada's
Zelf toevoegen:
- 500 g rundergehakt
- 4 tomaten
- 1 rode paprika
- 150 g maïs (blik)
- 125 g crème fraîche
- Olie
- Snij de paprika en tomaten in blokjes. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de uitgelekte maïs, kruidenmix en 100 ml water toe en bak ca. 2 min. mee.
- Voor de salade: meng de dressingmix met 2 el olie en 2 el water en meng dit met de tomatenblokjes en de paprika.
- Voor de saus: Meng de sausmix met de crème fraîche en 3 el water en roer goed door.
- Verhit de wraps 30 sec. in de magnetron (650 W). Besmeer de wraps met de helft van de saus en verdeel het gehaktmengsel en wat salade erover. Vouw de wraps in elkaar. Serveer de Enchilada's met de overgebleven salade en saus.
Kipfilet Toscana
Zelf toevoegen:
- 300 g kipfilet
- 150 g sla naar keuze
- 100 g sperziebonen
- 4 tomaten
- Olie
- Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Snij de tomaten in blokjes en de kipfilet in reepjes.
- Kook de pasta in ruim kokend water in ca. 10 min. gaar en giet af. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes goudbruin en gaar.
- Voeg de tomaten, sperziebonen, saus en 150 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes koken.
- Voor de salade: Meng de dressingmix met 3 el koud water en 3 el olijfolie. Meng de dressing door de sla. Serveer de saus over de pasta en serveer de salade apart.
Chinese Beef Shanghai
Zelf toevoegen:
- 350 g rundergehakt
- 100 g taugé
- 1 prei
- Olie
- Snij de prei in halve ringen. Meng de kruidenmix met het gehakt en draai er kleine balletjes van (ca. 15 stuks).
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn. Voeg de prei toe en bak deze ca. 2 min. mee. Voeg daarna de taugé toe en bak deze ca. 1 min. mee.
- Voeg de sausmix en 350 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het nog ca. 3 min. zachtjes doorkoken.
- Kook intussen de mie in ruim kokend water in ca. 3 min. gaar. Maak de mie los met een vork en giet het vervolgens af. Doe de mie terug in de pan, voeg de kruidige olie toe en meng goed.
- Serveer de saus en de mie apart.
Italiaanse Risotto
Zelf toevoegen:
- 350 g kipfilet
- 250 g champignons
- 1 courgette
- Olie
- Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min. Snij de champignons in vieren en de courgette in blokjes.
- Verhit een hapjespan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de champignons en courgette toe en bak deze ca. 3 min. mee.
- Voeg de kruidenmix, 500 ml water en de rijstmix toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 17 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door, totdat het vocht bijna is opgenomen.
- Neem de pan van het vuur, roer het geheel goed door elkaar en laat het ca. 2 min. staan. De Risotto hoort bij het serveren smeuïg te zijn.
Gehaktballetjes Pizzaiola
Zelf toevoegen:
- 300 g (mager) rundergehakt
- 3 tomaten
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- Olie
- Snij de courgette en de tomaten in blokjes. Snij de paprika in reepjes. Kook de pasta in ruim kokend water in ca. 10 min. gaar en giet af.
- Kneed de kruidenmix door het gehakt en draai er kleine balletjes van (ca. 20 stuks). Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
- Voeg de courgette en paprika toe en bak deze ca. 3 min. mee. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak deze nog ca. 1 min mee.
- Voeg de saus en 150 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de saus over de pasta.
Mexicaanse Burrito's
Zelf toevoegen:
- 300 g kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 125 g crème fraîche
- 100 g geraspte kaas
- Olie
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180°C. Snij de paprika's in dunne reepjes en de kipfilet in blokjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de paprika's toe en bak deze nog ca. 2 min. mee.
- Voeg dan de kruidenmix en 100 ml water toe en roer goed door. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken.
- Voor de saus: Meng de sausmix met de crème fraîche en 2 el water en roer goed door. Haal de wraps uit de verpakking, verpak ze in aluminiumfolie en verwarm ze 2 min. in de oven.
- Bestrijk de wraps met de helft van de crème fraîche saus, schep het kipmengsel in het midden van de wraps en vouw ze dicht.
- Leg de dichtgevouwen wraps in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de Burrito's en de rest van de saus apart.
Thaise Kim Siam
Zelf toevoegen:
- 350 g kipfilet
- 3 bosui
- Olie
- Snij de bosui in smalle ringen en de kipfilet in reepjes. Kook de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
- Verhit 1 el olie in een wok en bak de kipreepjes goudbruin en gaar.
- Voeg 350 ml water en de sausmix toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de bosui en cashewnoten toe en verwarm nog ca. 1 min. mee.
- Serveer de Kip Siam en de rijst apart van elkaar
|