Klassieke Knorr Wereldgerechten

Kipfilet Romana

Zelf toevoegen:

  • 300 g kipfilet
  • 250 g champignons
  • 250 g cherrytomaten
  • 150 g gemengde sla
  • 250 ml kookroom
  • Olie

  1. Snij de champignons in vieren. Halveer de cherrytomaten en snij de kipfilet in reepjes. Kook de pasta in ruim kokend water in ca. 10 min. gaar en giet af.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de champignons toe en bak deze ca. 3 min. mee.
  3. Voeg de saus, de kookroom en de cherrytomaten toe en laat het geheel ca. 3 min. zachtjes koken. Voor de salade: meng de dressingmix met 3 el koud water en 3 el olijfolie. Meng de dressing door de sla.
  4. Serveer de saus over de pasta en serveer de salade apart.

Griekse Kofta

Zelf toevoegen:

  • 350g gehakt
  • 5 tomaten
  • 1 courgette
  • Olie

  1. Meng het gehakt met de kruidenmix en draai hier 6 rolletjes van. Snij de courgette in halve plakken en de tomaten in blokjes. Kook de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktrolletjes bruin en gaar. Voeg de courgette toe en bak deze ca. 3 min. mee. Voeg als laatste de tomaten toe en bak deze nog ca. 1 min. mee.
  3. Voeg dan de sausmix en vervolgens 200 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het nog ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de Kofta en de rijst apart

Hokkien Noedels

Zelf toevoegen:

  • 400 g kipfilet
  • 400 g oosterse roerbakgroente
  • Olie

  1. Laat de mihoen in 1 liter koud water 15 min. wellen. Giet af en laat deze uitlekken.
  2. Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min.
  3. Verhit een wok en roerbak de kip goudbruin en gaar. Voeg de roerbakgroente toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg dan het kruidenblokje samen met 50 ml water toe. Roerbak het geheel totdat het kruidenblokje is opgelost.
  4. Kook ondertussen de mie 3 min. in ruim kokend water. Maak de mie los met een vork en giet vervolgens af.
  5. Voeg de mie en mihoen toe aan het mengsel. Roer goed door en verwarm het gerecht nog ca. 2 min. Serveer de Hokkien Noedels.

Kip Piri Piri

Zelf toevoegen:

  • 300 g kipfilet
  • 200 g sperziebonen
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 2 el azijn
  • Olie

  1. Snij de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipreepjes ca. 10 min. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor.
  2. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika en sperziebonen toe en bak deze nog ca. 4 min. mee.
  4. Voor de salade: snij de komkommer en tomaten in stukjes. Meng de dressingmix met 3 el water, 2 el azijn en 3 el olie en schep dit door de komkommer- en tomatenstukjes. Serveer de Kip Piri Piri met de rijst en de salade apart.

Surinaamse Roti

Zelf toevoegen:

  • 350 g kipfilet
  • 225 g sperziebonen
  • 450 g krieltjes (voorgekookt)
  • Olie

  1. Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 1 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Halveer de krieltjes.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de sausmix en 350 ml water toe en roer goed door. Voeg de sperziebonen en de krieltjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat ca. 3 min. zachtjes doorkoken.
  3. Haal de rotipannenkoeken uit de verpakking en verwarm ze 35 sec. in de magnetron (600 W).
  4. Vul de rotipannenkoeken met het kipmengsel en vouw ze dicht.

Indiase Kip Madras

Zelf toevoegen:

  • 350 g kipfilet
  • 250 g sperziebonen
  • 1 appel
  • 125 g crème fraîche
  • Olie

  1. Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 1 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min.
  2. Snij de appel in blokjes. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in 14 min. gaar en giet af.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar.
  4. Voeg de sausmix en 350 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Serveer de Kip Madras en de rijst apart van elkaar.

Zuid-Afrikaanse Bobotie

Zelf toevoegen:

  • 350 g gehakt
  • 350 g sperziebonen
  • 1 groene appel
  • 125 g crème fraîche
  • Olie

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190°C. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Snij de appel in blokjes.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de kruidenmix en de sperziebonen toe, roer goed door en bak ca. 5 min. mee.
  3. Voeg vervolgens de sausmix en 300 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Schep de appel en crème fraîche erdoor en verwarm het geheel nog ca. 1 min.
  4. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en laat het in de oven in ca. 15 min. goudbruin worden.
  5. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af. Serveer de Bobotie en de rijst apart van elkaar.

Japanse Teriyaki

Zelf toevoegen:

  • 350 g biefstuk
  • 125 g champignons
  • 125 g peultjes
  • 3 bosui
  • Olie

  1. Snij de biefstuk in reepjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de biefstukreepjes ca. 10 min.
  2. Snij de bosui in smalle ringen en de champignons in vieren. Halveer de peultjes. Kook de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een wok en bak de biefstukreepjes ca. 2 min. Voeg de peultjes en champignons toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg vervolgens de bosui toe en verwarm het geheel nog ca. 2 min.
  4. Voeg de sausmix en 350 ml water toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en verwarm het nog ca. 2 min.
  5. Serveer de Teriyaki en de rijst apart.

Spaanse Paella

Zelf toevoegen:

  • 200 g kipfilet
  • 200 g gemengde zeevruchten
  • 1 ui
  • Olie

  1. Snipper de ui grof en snij de kipfilet in blokjes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en bak deze ca. 2 min. mee.
  2. Voeg de rijst en 400 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg dan de kruidenmix en groentemix toe en roer goed door. Laat het met halfgesloten deksel ca. 10 min. zachtjes doorkoken, roer af en toe door.
  3. Voeg na deze 10 min. de zeevruchten toe en laat het met halfgesloten deksel nog ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door. Serveer de Paella in een grote schaal

Indiase Kip Tandoori

Zelf toevoegen:

  • 300 g kipfilet
  • 150 g peen julienne
  • 1 komkommer
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 ml magere yoghurt
  • Olie

  1. Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
  2. Voor de Raita: Rasp de komkommer grof. Meng de yoghurt met de raita sausmix en schep de peen julienne en komkommer erdoor.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar.
  4. Voeg 300 ml water en de sausmix toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 1 min. zachtjes doorkoken. Voeg de crème fraîche toe en verwarm deze nog 1 ca. min. mee.
  5. Serveer de Kip Tandoori, de Raita en de rijst apart van elkaar.

-- Ivo van Geel - 18 Feb 2023

Edit | Attach | Watch | Print version | History: r2 < r1 | Backlinks | Raw View | More topic actions...
Topic revision: r1 - 18 Feb 2023 - IvoVanGeel
 
  • Edit
  • Attach
This site is powered by the TWiki collaboration platform Powered by PerlCopyright © 2010-2019 by LANIS